Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 5 Aralık 2023 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güney Doğu Anadolu'nun batısı, Eskişehir, Elazığ ve Antalya'nın batı çevrelerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 5 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Akdeniz'in doğusu, Güney Doğu Anadolu'nun batısı, Eskişehir, Elazığ ve Antalya'nın batı çevrelerinin yağmurlu ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Hatay'ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'da yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 5 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklıklarının Trakya'da 2 ila 4 derece üstünde, Doğu Karadeniz'de 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 5 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle güneyli yönlerden, zamanla Marmara, Batı Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzey, kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den sağanak yağmur uyarısı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 5 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.12.2023 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Hatay'ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa'da kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.