Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji’den sağanak yağmur, sis, pus ve çığ tehlikesi uyarısı! 22 Şubat 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak Yapılan Son Değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bu akşam saatlerinde Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den sağanak yağmur, sis, pus ve çığ tehlikesi uyarısı! 22 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji’den sağanak yağmur, sis, pus ve çığ tehlikesi uyarısı! 22 Şubat 2024 Hava Durumu

Meteoroloji’den sağanak yağmur, sis, pus ve çığ tehlikesi uyarısı! 22 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak Yapılan Son Değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bu akşam saatlerinde Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile bu gece Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji’den sağanak yağmur, sis, pus ve çığ tehlikesi uyarısı! 22 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den sağanak yağmur, sis, pus ve çığ tehlikesi uyarısı! 22 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

RÜZGAR:

 Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.