Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarısı! 5 Mart 2023 Dava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Kastamonu, Çorum, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarısı! 5 Mart 2023 Dava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarısı! 5 Mart 2023 Dava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Kastamonu, Çorum, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile Van’ın doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Edirne'nin batı kesimleri ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarısı! 5 Mart 2023 Dava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklıklarının kuzey iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarısı! 5 Mart 2023 Dava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Kıyı Ege’de yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarısı! 5 Mart 2023 Dava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Edirne'nin batısı ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.