Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr, çığ tehlikesi uyarısı! 9 Şubat 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege (Manisa haric), Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale haric), Güneydoğu Anadolu (Mardin ve Siirt haric) ile Çorum, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr, çığ tehlikesi uyarısı! 9 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr, çığ tehlikesi uyarısı! 9 Şubat 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege (Manisa haric), Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale haric), Güneydoğu Anadolu (Mardin ve Siirt haric) ile Çorum, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğusu ve Mersin'in batı ilçerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr, çığ tehlikesi uyarısı! 9 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Ülkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr, çığ tehlikesi uyarısı! 9 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı, Kuzey Ege Kıyıları ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgâr, çığ tehlikesi uyarısı! 9 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Antalya'nın doğusu ile Mersin'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.