Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, karla karışık yağmur ve kar uyarısı! 10 Aralık 2023 Hava Durumu

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege'nin güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Antalya'nın doğu çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile (Mardin hariç) Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, karla karışık yağmur ve kar uyarısı! 10 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'nin son verilerine göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege'nin güney ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Antalya'nın doğu çevreleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri ile (Mardin hariç) Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Karadeniz kıyıları ile Karabük, Kastamonu, Kocaeli ve Sakarya ile Bolu'nun kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, karla karışık yağmur ve kar uyarısı! 10 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklığının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında, doğusunda normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, karla karışık yağmur ve kar uyarısı! 10 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında batı, kuzeybatı; Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40 - 60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, karla karışık yağmur ve kar uyarısı! 10 Aralık 2023 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları ile Karabük, Kastamonu, Kocaeli ve Sakarya ile Bolu'nun kuzey çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.