Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, taşkın uyarısı! 18 Kasım 2023 Hava Durumu

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, taşkın uyarısı! 18 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 1

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinin yağmur ve sağanak yağışlı diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, taşkın uyarısı! 18 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklığının güney ve batı bölgelerde yağışla birlikte hissedilir derecede (2 ila 10 derece) azalacağı, kuzey ve iç kesimlerde lodosla birlikte 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, taşkın uyarısı! 18 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle güney ve batı zamanla Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta yer yer kuvvetli Marmara, ve Ege'de fırtına, Akdeniz, İç Anadolu'nun , Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) yer yer tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, ani sel, su baskını, taşkın uyarısı! 18 Kasım 2023 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güneyi ile Bolu, Düzce ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Antalya'nın doğusu ile Tekirdağ ve Kırklareli'nin doğusunda çok kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.