Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den Kuvvetli ve yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 24 Ocak 2024 Hava Durumu

Ülkemizin doğu kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun doğusu, ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor

Meteoroloji'den Kuvvetli ve yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 24 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den Kuvvetli ve yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 24 Ocak 2024 Hava Durumu

Ülkemizin doğu kesimlerinin çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı illeri, Doğu Anadolu'nun doğusu, ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli ve yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 24 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

 Hava sıcaklıklarının iç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli ve yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 24 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den Kuvvetli ve yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısı! 24 Ocak 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI :

Yağışların, Şırnak ve Siirt'in doğusu, Van'ın güneyi, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.