Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den kuvvet yağış ,sel su baskını, yıldırım uyarısı! 15 Şubat 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat: Ülkemizin büyük bir bölümünün parçalı, çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor

Meteoroloji'den kuvvet yağış ,sel su baskını, yıldırım uyarısı! 15 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji'den kuvvet yağış ,sel su baskını, yıldırım uyarısı! 15 Şubat 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki 24 saat: Ülkemizin büyük bir bölümünün parçalı, çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak; Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak; İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari çevrelerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji'den kuvvet yağış ,sel su baskını, yıldırım uyarısı! 15 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Sıcaklıkların; Ege'de 3-6 derece azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den kuvvet yağış ,sel su baskını, yıldırım uyarısı! 15 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den kuvvet yağış ,sel su baskını, yıldırım uyarısı! 15 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yağışların Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz’in batısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde yerel kuvvetli olması tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in batısında 1000 m üzeri yüksek kesimlerde, Kahramanmaraş ile Tunceli’nin kuzey ve yüksek kesimleri ile Şırnak’ın doğu ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı kar şeklinde olması beklenen kuvvetli yağışlara bağlı olarak meydana gelebilecek sel su baskını, yıldırım, kar yağışı alan yerlerde buzlanma ve don, tipi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.