Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, zirai don ve çığ tehlikesi uyarısı! 10 Mart 2023 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Bolu, Karabük, Kastamonu, Adana, Kahramanmaraş ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, zirai don ve çığ tehlikesi uyarısı! 10 Mart 2023 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, zirai don ve çığ tehlikesi uyarısı! 10 Mart 2023 Hava Durumu

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, zirai don ve çığ tehlikesi uyarısı! 10 Mart 2023 Hava Durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Bolu, Karabük, Kastamonu, Adana, Kahramanmaraş ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, zirai don ve çığ tehlikesi uyarısı! 10 Mart 2023 Hava Durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Ülkemizin kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, zirai don ve çığ tehlikesi uyarısı! 10 Mart 2023 Hava Durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.