Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, kar ve çığ tehlikesi uyarısı! 23 Şubat 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, kar ve çığ tehlikesi uyarısı! 23 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, kar ve çığ tehlikesi uyarısı! 23 Şubat 2024 hava Durumu

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, kar ve çığ tehlikesi uyarısı! 23 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz'in kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun aralıklı yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu gece ve sabah saatlerinde İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, kar ve çığ tehlikesi uyarısı! 23 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI: 

Hava sıcaklıklarının artacağı, yurt genelinde yarın mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den karla karışık yağmur, kar ve çığ tehlikesi uyarısı! 23 Şubat 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

RÜZGAR: 

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.