Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den İl il uyarı: Meteoroloji'den hem sıcak hava hem kuvvetli yağış uyarısı var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hem sıcak hava hem kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İl il uyarıda bulunan Meteoroloji, yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağını duyurdu. Uyarıların başlangıç periyodunun bugün saat 18:00 bitiş zamanının ise yarın saat 18:00 olduğu aktarıldı.

Meteoroloji'den İl il uyarı: Meteoroloji'den hem sıcak hava hem kuvvetli yağış uyarısı var! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları Amasya ve Tokat çevreleri ile Eskişehir’in kuzey ve batı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İl il uyarı: Meteoroloji'den hem sıcak hava hem kuvvetli yağış uyarısı var! - Sayfa 2

Yağışların, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun batı kıyı ilçeleri Pınarbaşı, Cide, Doğanyurt, İnebolu, Karabük'ün kuzey çevrelerinde yerel kuvvetli (30-60 kg/m²) olması bekleniyor.

Meteoroloji'den İl il uyarı: Meteoroloji'den hem sıcak hava hem kuvvetli yağış uyarısı var! - Sayfa 3

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde zamanla batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın öğle saatlerinde Kıyı Ege’de yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den İl il uyarı: Meteoroloji'den hem sıcak hava hem kuvvetli yağış uyarısı var! - Sayfa 4

Kuvvetli yağış ve sıcak hava uyarısı
Meteoroloji hem kuvvetli yağış hem sıcak hava uyarısında bulundu.

MGM’nin uyarılarında şöyle denildi: