Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den ardı ardına uyarılar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, bugün Türkiye genelinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Bu durum, özellikle İstanbul'da yaşayanlar için dikkat gerektiriyor. Uzmanlar, yağışın etkisini artıracağı konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den ardı ardına uyarılar! - Sayfa 1

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren İstanbul ile kuzey kesimleri, özellikle Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar görülebileceği bildirildi. Bu durumun sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği için vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji'den ardı ardına uyarılar! - Sayfa 2

Türkiye genelinde bugün kuvvetli sağanak yağışların beklenmesi nedeniyle yayınlanan açıklamada, İstanbul ile kuzey kesimleri özellikle Kocaeli, Sakarya çevreleri, Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Antalya, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Mersin, Adana, Osmaniye, Tunceli, Muş, Bingöl çevreleri, Hatay’ın batısı ile Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceği tahmin edildiğine dikkat çekildi. Bu nedenle sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Meteoroloji'den ardı ardına uyarılar! - Sayfa 3

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 - 30 Ekim tarihleri arasında Türkiye'nin daha soğuk bir dönem geçireceğini belirtti. Ayrıca 20 Ekim'e kadar ise gündüzlerin sıcak, gecelerin ise soğuk olacağını ifade ederek bu dönemin hastalık açısından riskli olabileceği uyarısında bulundu. Dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Meteoroloji'den ardı ardına uyarılar! - Sayfa 4

20 Ekim itibariyle Türkiye'ye kışın tam anlamıyla gelme olasılığı var. Hava modelleri bu konuda daha kesinleşiyor gibi görünüyor. Ancak hala bu kışın ne kadar soğuk ve karlı olacağı tam olarak belirsiz. Eğer uygun hava koşulları bir araya gelirse, Marmara Bölgesi dahil birçok bölgede kar yağışı gözlemlenebilir.