Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den 15 kent için uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil 22 kent için sarı kodlu uyarıda bulunmuştu. İstanbul’da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, akşam saatlerine kadar devam etti. Trafik yoğunluğu 17:30 itibarıyla yüzde 78 seviyelerine ulaştı. Öte yandan Meteoroloji ise yarın için 15 kentte tekrardan alarm verdi.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2023 17:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre yarın yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. 14 kent için "sarı", bir il için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Meteoroloji'den yapılan uyarıya göre yarın Ankara ve İstanbul'da sağanak yağış etkili olacak.

Sarı kodla uyarı yapılan kentler

Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Hakkari, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Sivas, Van, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Şırnak

3 İl için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şırnak’ın doğusu ve Van’ın güneyinde kuvvetli; Hakkâri genelinde çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yaptığı açıklamada, “Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 19 Mayıs 2023 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların cuma gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak cumartesi günü Şırnak'ın doğusunda ve Van'ın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Hakkâri il genelinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

 

İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

 Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın için İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyardı.

"19 Mayıs 2023 Cuma günü İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Bolu, Çankırı, Çorum, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Konya ve Aksaray çevreleri ile Kastamonu'nun güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

 AFAD'dan uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 19 Mayıs Cuma günü için uyarıda bulundu.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre “Gece saatlerinden itibaren etkisini artıracak gök gürültülü sağanak yağışların; Cumartesi günü Şırnak'ın doğusunda ve Van'ın güneyinde kuvvetli, Hakkari il genelinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

Yorumlar