Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji uzmanından vatandaşı üzecek hava durumu raporu!

Hava durumu açısından geçtiğimiz haftayı hortum olayları ile kapatan Türkiye’de, vatandaşlar Meteoroloji’den güzel haberler bekliyor...

Abone ol
Abone ol 02 Şubat 2019 17:58

Geçen hafta Ege ve Akdeniz bölgesinde çok sayıda  sel ve hortum olayları yaşandı.Bölge halkı meteorolojiden gelen hava durumu bilgilerini merakla bekler oldu. Yeni bir hortum olayı yaşamak istemeyen vatandaşlar meteoroloji sitelerinden hava durum raporunu öğrenmeye çalıştılar

Yaşanan hortum olayları vatandaşlara zor anlar yaşattı bir çok ev ve iş yerini su basarken bazı vatandaşlar hayatını kaybetti. Oluşan sel ve hortum aynı zamanda çok büyük maddi hasarlara yol açtı. Durum geçtiğimiz hafta böyleyken Meteoroloji konusunda Türkiye’de sayılı isimlerden olan Bünyamin Sürmeli’den yeni hafta için hava durumu raporu geldi.

BÜNYAMİN SÜRMELİ: HAFTAYA HAVA DURUMU İYİYE GİDECEK

Bünyamin Sürmeli yaptığı hava durumu tahminlerinde vatandaşa önümüzdeki hafta için güzel haberler verdi. Ünlü Hava durumu uzmanı “Ege ve Akdeniz’de etkili olan bu sistemin zayıflayarak doğu bölgesine doğru çekilmesini bekliyoruz” dedi. Meteoroloji’den alınan bilgiye göre  yeni haftada bir kötü hava durumu beklenmediğini açıklayan Sürmeli daha sonraki hafta için vatandaşları temnkinli olması konusunda uyardı.

“DİKKATLİ OLUN FIRTINA YİNE GELİYOR”

Önümüzdeki iki üç gün için için güzel haberler veren Sürmeli “4 Şubat’ta Kıyı Ege’den bir aşırı yağışlı sistem daha giriş yağacak” açıklamasında bulundu. Fırtınanın bir ya da iki gün arayla devam etmesi beklenen bölgede sel olaylarının  meydana gelmesi kuvvetle muhtemel.


Yorumlar