Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji tahminleri | 5 Ocak 2020 Pazar hava nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Marmara’nın Batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz (Amasya,Çorum ve Artvin dışında), Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Antalya’nın batı kıyıları, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Kars ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceğini tahmin ediyor olmasını bekliyor. İşte 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

Abone ol
Abone ol 04 Ocak 2020 21:28

Meteoroloji roloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu; Marmara’nın Batısı, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz (Amasya,Çorum ve Artvin dışında), Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Denizli, Antalya’nın batı kıyıları, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Kars ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güneydoğu Anadolu ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

 Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle kuzeyli, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar esmesi bekleniyor. Herhangi meteorolojik bir uyarı bulunmamaktadır.

 BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile İstanbul ve Kocaeli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Edirne, Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bursa, İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

EDİRNE -1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İSTANBUL 4°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ -1°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KOCAELİ 2°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kıyıları ile Denizli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

A.KARAHİSAR -2°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ 1°C, 11°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 5°C, 13°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA 3°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Antalya’nın batı kıyıları ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte Adana, Antalya, Hatay ve Mersin 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

ADANA 6°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 8°C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazar) zamanla batı kıyıları çok bulutlu ve sağanak yağışlı

HATAY 7°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

ISPARTA -2°C, 9°C
Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, Aksaray, Nevşehir, Sivas ve Kayseri çevrelerinin bu akşam saatlerinde çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

ANKARA -1°C, 5°C
Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI 1°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR -2°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

KONYA -3°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Karabük çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İşte Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

BOLU -1°C, 5°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

DÜZCE 1°C, 9°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

KASTAMONU 0°C, 6°C
Parçalı çok bulutlu bu akşam saatlerinde kıyıları yağmur iç kesimleri hafif kar yağışlı

ZONGULDAK 5°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu bu akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, Amasya, Çorum ve Artvin dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rize, Tokat, Samsun, Trabzon 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

AMASYA -1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 5°C, 13°C
Parçalı çok bulutlu bu akşam saatlerinde yağmurlu

TOKAT 2°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

TRABZON 7°C, 11°C
Parçalı çok bulutlu bu akşam saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölgenin güney ve batısı ile Erzurum ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte Erzurum, Kars, Malatya ve Van hava durumu.

ERZURUM -8°C, -1°C
Çok bulutlu bu akşam saatlerinde kar yağışlı

KARS -10°C, -2°C
Çok bulutlu bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

MALATYA 2°C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN -4°C, 3°C
Çok bulutlu bu akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa 5 Ocak 2020 Pazar (yarın) hava durumu.

DİYARBAKIR 3°C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

GAZİANTEP 2°C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

SİİRT 2°C, 5°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

ŞANLIURFA 5°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL
Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, öğle saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, öğle saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Batı Karadeniz’de 2,0 m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinden sonra kuzeyden 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yağmurlu Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 4 ila 6 yer yer 7 (30-50 km/sa, yer yer 60 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, öğleden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden sonra güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 1,0 ila 2,0 m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar