Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 8 Nisan 2024 Hava Durumu

Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, (Samsun hariç) Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Niğde ve Karaman çevreleri ile Ankara’nın güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ve İskenderun Körfezi ile Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 8 Nisan 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 8 Nisan 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, (Samsun hariç) Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Niğde ve Karaman çevreleri ile Ankara’nın güney ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ve İskenderun Körfezi ile Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 8 Nisan 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 8 Nisan 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR:

 Genellikle kuzey ve kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi ve Ege’de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 8 Nisan 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Osmaniye ve İskenderun Körfezi ile Bingöl, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, dik ve eğimli yamaçlarda kar erimesine bağlı heyelan ve çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.