Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 23 Mart 2024 Hava Durumu

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Karaman çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası'nın aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 23 Mart 2024 Hava Durumu - Sayfa 1

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 23 Mart 2024 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Yalova, Bursa, Sakarya, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri ve Karaman çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası'nın aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karadeniz ve Doğu Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Doğu Anadolu'nun doğusu, Batman, Siirt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 23 Mart 2024 Hava Durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: 

Batı kesimlerde 2 ial 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 23 Mart 2024 Hava Durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: 

Yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji son güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? 23 Mart 2024 Hava Durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI :

Yağışların; Doğu Anadolu'nun doğusu, Batman, Siirt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, kar yağışı beklenen yerlerde tipi ile ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.