Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji il il uyardı! Gök gürültülü sağanak geliyor!

Mayıs ayının ilk günlerinde etkili olan güneşli havalar yerini sağanak yağışa bırakıyor. Meteoroloji, 4 Mayıs tarihi için İstanbul dahil pek çok şehre uyarıda bulundu. İşte hafta sonu için hava durumu..

Abone ol
Abone ol 03 Mayıs 2023 17:55

Yağışlar geri dönüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Mayıs için Marmara ve Ege Bölgesi'ne flaş uyarılarda bulundu. İstanbul dahil bir çok şehirde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji'nin haritalı hava durumu tablosunda cumartesi ve pazar günü dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji'nin 4 - 10 Mayıs 2023 hava durumu raporuna göre hava sıcaklıklarının yarın batı bölgelerden başlayarak azalacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İstanbul dahil yarına dikkat!

Yarın Marmara Bölgesi'nde (4 Mayıs) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir çevreleri ile Çanakkale'nin doğusu ve Eskişehir'in batısında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, buralarda yaşayanların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Ege Bölgesi'ne de uyarı yapıldı

Öte yandan Ege Bölgesi'nde bekelenen gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyarı yapıldı.

İstanbul'da yağmur gece başlayacak

Meteoroloji Profesörü Orhan Şen ise, "İstanbul gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22 C, yarın yağmur daha kuvvetli" ifadelerini kullandı.

Şen, "Hafta sonu yağmur alanını genişletiyor. Sıcaklıklar bugüne göre 5-7 derece düşecek." dedi.

Yorumlar