Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji bölge bölge uyardı! O illerimizde buzlanma ve don olayına karşı dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu raporunu duyurdu. Yeni haftanın hava durumu raporuna göre, yurt genelinde yağışlar görülmezken bazı illerimizde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Öte yandan, İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. İşte, Meteoroloji son dakika hava durumu raporu ile il il hava sıcaklık değerleri

Meteoroloji bölge bölge uyardı!  O illerimizde buzlanma ve don olayına karşı dikkat! - Sayfa 1

Meteoroloji 22 Şubat Pazartesi gününe ait hava durumu tahmin raporunu internet sitesi üzerinden yayınladı. Şubat ayının sonuna doğru gelirken İstanbul, Ankara, Bursa başta olmak üzere pek çok bölgemizde kar yağışı hakim olmuştu. Yeni haftanın hava durumu raporuna göre ise bugün Doğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya'nın batı kıyılarının yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ise oluşması muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşlar uyarıldı. İşte MGM'den son dakika hava durumu raporu!

Meteoroloji bölge bölge uyardı!  O illerimizde buzlanma ve don olayına karşı dikkat! - Sayfa 2

ÇIĞ, DON VE BUZLANMAYA KARŞI DİKKAT!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hafta hava durumu raporunu son dakika olarak duyurdu. Yapılan son değerlendirmeye göre, birçok il için çığ, don ve buzlanma uyarısında bulunuldu. Sabah saatlerinden itibaren bugün hava nasıl olacak sorusuna yanıt arayanların sayısı artış gösterdi. Bugün Marmara Bölgesi az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde ise yer yer pus ve sisli geçeceği tahmin ediliyor. Baz illerimizde ise çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır çağrısı yapıldı.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!  O illerimizde buzlanma ve don olayına karşı dikkat! - Sayfa 3

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Güney Ege kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Antalya'nın batı kıyılarının yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte Marmara ve iç bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji bölge bölge uyardı!  O illerimizde buzlanma ve don olayına karşı dikkat! - Sayfa 4

ÇIĞ UYARISI
Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.