Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji açıkladı: Sıcak yaz günleri kısa sürecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, sıcak yaz günleri yerini yağışa bırakacak...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 17 Eylül 2022 23:14

Bu aylar tam hasta olma ayı. Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklık, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yerini serin günlere bırakacak. Hava sıcaklığının 24 dereceye kadar düşmesi öngörülürken yağışların da beraberinde geleceği duyuruldu. 

Bugün hava güneşli

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor. Yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu

Meteoroloji tarafından yayınlanan 5 günlük Hava Durumu raporuna göre, yarın birçok şehirde yağış bekleniyor. Yarın İstanbul'da da havanın yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının yağışla birlikte 24 derece civarına düşmesi bekleniyor.

Trakya'dan yağış geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen, "Haftaya sonbahar, pazar öğlenden itibaren Trakya'dan yağış geliyor. İstanbul da yağmurlu, pazartesiye Marmara'da Yağmur kalmaz. Salı günü tekrar yağmur geliyor. Çarşamba İstanbul'da yağış kuvvetli. Sıcaklık çarşamba-perşembe 22-23 derece. Yani 1 haftada iki farklı mevsim yaşayacak batı ve kuzey" mesajını paylaştı.

Yorumlar