Anasayfa /  Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararının belli olacağı toplantı ne zaman?

Piyasalar Mayıs 2022 Merkez Bankası toplantısı ile sonrasında gelecek faiz kararı ve açıklaması için geri sayıma geçti. Merkez Bankası faiz kararı ve özellikle faiz karar metni gelecek dönemin para politikasına ışık tutacağından önem arz ediyor.

Abone ol
Abone ol 25 Mayıs 2022 19:16

Merkez Bankası faiz kararı yarın belli oluyor. Merkez Bankası toplantısı, Mayıs ayı faiz kararı için Şahap Kavcıoğlu başkanlığında gerçekleşecek. Faiz toplantısı sonrası, faiz kararı ve karar metni açıklanacak. Merkez Bankası'nın faiz kararı altın fiyatları, döviz kurları ve Borsa İstanbul'daki seyir için önem arz ettiğinden milyonlarca kişinin radarında olacak.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta?
Merkez Bankası faiz karar ne olacak, faiz beklentisi ne?
Faiz kararı öncesi dolar, euro, altın fiyatları ve Borsa İstanbul'da son durum ne?

MERKEZ BANKASI TOPLANTISI İLE FAİZ KARARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) Mayıs 2022 faiz kararı yarın saat 14:00'da açıklanacak. Özellikle faiz kararı dışında faiz karar metni, gelecek dönemin para politikasına ilişkin mesajlar barındırdığından ekonomistlerin radarında olacak.

MAYIS 2022 MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLACAK?

Analistlerin çoğunluğu Mayıs 2022 toplantısı sonrası Merkez Bankası faiz kararı için bir değişiklik beklemediğini ifade etti. Merkez Bankası 2022 yılının ilk 4 faiz toplantısında da politika faizini yüzde 14'te sabit tutmuştu.

2022 YIL SONU FAİZ BEKLENTİSİ DE YÜZDE 14 OLDU

Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14 olarak gerçekleşti.

MERKEZ BANKASI ÖNCESİ DÖVİZ KURLARI, DOLAR, EURO, ALTIN FİYATLARI VE BORSA İSTANBUL'DA SON DURUM NE?

İşte Merkez Bankası faiz kararı arefesinde piyasalarda son durum:

Dolar/TL: Fed'in faiz artırım adımları ve Haziran ayında başlayacak bilanço küçültme adımları nedeniyle dolar endeksi 20 yılın zirvesini test etti. Dolar küresel düzeyde değer kazanıyor. Bununla beraber Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar/TL 16,00-16,35 bandında dalgalanıyor.

Euro/TL: Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Temmuz ve Eylül ayında faiz artırım sürecinin başlamasının muhtemel olduğunu açıkladı. Bu durum piyasalarda likidite azalacağı endişesiyle beraber euronun dünya para birimleri karşısında değerlenmesini sağladı. Euro Merkez Bankası faiz kararı arefesinde 17,20-17,50 arasında dalgalanıyor.

Yorumlar