Anasayfa /  Ekonomi

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı?

Merkez Bankası'nın eylül ayı politika faizi için geri sayım başladı. Uzun süredir yüzde 19 olan faizlerin düşüp düşmeyeceği merak konusu olurken "Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? MB PPK toplantısı ne zaman?" soruları peş peşe geliyor.

Abone ol
Abone ol 15 Eylül 2021 15:27

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? sorusu günler ilerledikçe sıklıkla yöneltiliyor. Yüzde 19 olan politika faizi ile ilgili nasıl bir karar alınacağı piyasa tarafından merak ediliyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası PPK toplantısı 23 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek. Faiz kararı saat 14.00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI AĞUSTOS AYINDA FAİZLERİ SABİT TUTMUŞTU 
TCMB'den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun, politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit tutmaya karar verdiği bildirildi.

Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizinin, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edileceği vurgulanan duyuruda, "Fiyatlar genel düzeyinde sağlanacak istikrar, ülke risk primlerindeki düşüş, ters para ikamesinin başlaması, döviz rezervlerinin artış eğilimine girmesi ve finansman maliyetlerinin kalıcı olarak gerilemesi yoluyla makroekonomik istikrarı ve finansal istikrarı olumlu etkileyecektir. Böylelikle, yatırım, üretim ve istihdam artışının sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devamı için uygun zemin oluşacaktır. Kurul, kararlarını şeffaf, öngörülebilir ve veri odaklı bir çerçevede almaya devam edecektir." değerlendirmesi yapıldı.

 

Yorumlar