Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Mercedes-Benz Türk PEP Uzun Dönem Staj Programı için başvurular başladı

Mercedes-Benz Türk’ün, üniversitelerde okuyan gençlerin profesyonel hayata hazırlanmasını sağlamak amacıyla 2002’den bu yana kesintisiz devam ettirdiği ‘PEP’ uzun dönem staj programı için başvurular 15 Ocak’ta başladı.

Abone ol
Abone ol 18 Ocak 2024 14:53

Mercedes-Benz Türk PEP Uzun Dönem Staj Programı için başvurular başladı

PEP (Professional Experience Program) için başvurular 15 Mart 2024 tarihine kadar https://bit.ly/48y9NUV adresinden yapılabiliyor.

Hoşdere Otobüs Fabrikası ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda ürettiği araçlar ve AR-GE Merkezlerinde geliştirdiği teknolojilerle Türkiye ekonomisi ve kalkınmasına sağladığı katkının yanı sıra yürüttüğü kurumsal sosyal fayda programlarıyla da öne çıkan Mercedes-Benz Türk, gençlerin eğitimine ve gelişimine; fırsat eşitliğine büyük önem veriyor. Eğitime verilecek desteğin sürdürülebilir ve uzun soluklu olması amacıyla çalışmalarını sürdüren Mercedes-Benz Türk, 2002 yılından bu yana aralıksız olarak üniversite son sınıf öğrencilerine ve yüksek lisans öğrenimi gören öğrencilere yönelik PEP (Professional Experience Program) adını verdiği uzun dönem staj programını yürütüyor. 

Üniversitelerde okuyan gençlerin profesyonel hayata hazırlanmasını sağlamak amacıyla başlatılan, üniversite öğrencilerinin, yeni mezunların, genç profesyonellerin ve profesyonellerin verdiği oylarla ‘En Beğenilen Yetenek Programları’ arasında seçilen ‘PEP’ uzun dönem staj programı için başvurular 15 Ocak’ta başladı. https://live.peoplise.com/mercedesbenz/Application/Landing/53416308-6ebe-49cb-903b-8171e9069782  adresinden yapılabilecek başvurular 15 Mart 2024 tarihine kadar sürecek. 

PEP kapsamında öğrenciler, çevrimiçi başvuru, yabancı dil testi, genel yetenek testi, insan kaynakları mülâkatı ve değerlendirme merkezi uygulamalarını tamamlayarak ilgi duydukları ve başarılı olabilecekleri alanlarda yarı zamanlı çalışma imkânı elde ediyor. PEP takımında yer alan stajyerler, 11 ay süren stajları boyunca kendilerine verilen projeler ile yeteneklerini ortaya koyma fırsatı buluyor. 

Yeni mezun istihdamında öncelikli aday havuzunu oluşturuyorlar

PEP kapsamında yer alan öğrenciler, yaz aylarında tam zamanlı, öğrenim gördükleri sömestir zamanlarında ise 3 gün devam koşulu ile üretim, satış-pazarlama, Ar-Ge, satış sonrası hizmetler, bilgi teknolojileri (IT) ve Finans, Muhasebe, Controlling, İnsan Kaynakları, Satınalma, Kurumsal İletişim gibi departmanlarda görev alıyor. Üniversitelerin son sınıflarında öğrenim gören, en az bir yabancı dile hakim, Mercedes-Benz Türk’ün uyguladığı seçim süreçlerinde başarılı olan adaylardan oluşan PEP takımı, uzun vadede şirkette oluşacak yeni mezun istihdamı için uygun pozisyonlarda değerlendirilmek üzere öncelikli aday havuzunu da oluşturuyor. 

22 yıldır devam eden staj programına katılacak stajyerler, yöneticilerinin rehberliğinde gerçekleştirecekleri projelerle teorik eğitimlerini pratik hayatta uygulama fırsatı buluyor. Program kapsamında vaka çalışmaları, eğitimler, mentorluk oturumları, yetenek kampı, kariyer sohbetleri, fabrika turları ve proje sunumları gibi birçok faaliyete katılıyorlar.

İşte PEP başvuru değerlendirme koşulları…

 *4 yıllık bir üniversitede öğrenim görüyor olmak veya yüksek lisans öğrencisi olmak,

*Lisans programı öğrencileri için gelecek 1 yıl içerisinde mezun olabilecek durumda olmak. Yüksek lisans öğrencileri içinse program boyunca öğrenciliğin devam edecek olması,

*En az bir yabancı dili (İngilizce ve/veya Almanca) çok iyi seviyede kullanıyor olmak,

*Gerçekleştirilecek mülakat, test ve değerlendirme merkezi uygulamalarında başarılı olmak.

Yorumlar