Anasayfa /  Politika /  İyi parti

Meral Akşener'den son KHK'larla ilgili 'iç savaş' uyarısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son çıkan Kanun Hükmünde Kararname'lerle ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 25 Aralık 2017 03:34

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 696 sayılı kanun hükmünde kararnameyle (KHK) 'darbe girişimi ve terör eylemlerinin bastırılması için hareket eden sivillere cezai sorumsuzluk' getirilmesini eleştirdi. 

Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur" diye yazdı.

Akşener paylaşımında şu ifadeleri kullandı; "Olağanüstü Hal Yasası'nın arkasına sığınarak Kanun Hükmünde Kararname ile 'kar lastiği'nden sonra şimdi de Silahlı Kuvvetler bünyesinde anonim şirket kuruldu. Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur. Son derece kritik bir yasayı, iktidarın Meclis’te açık ara çoğunluğa sahip olmasına rağmen, parlamentodan kaçarak KHK ile yapmasının çok vahim sonuçları olabilir."

İşte Akşener'in paylaştığı tweet;


Yeni KHK ile sivillere darbe kalkışması isnadıyla silah kullanma hakkı verilmesi ülkeyi bir iç savaşa çekmek olur. Son derece kritik bir yasayı, iktidarın Meclis’te açık ara çoğunluğa sahip olmasına rağmen, parlamentodan kaçarak KHK ile yapmasının çok vahim sonuçları olabilir. pic.twitter.com/Urylkm3WEX

— Meral Akşener (@meral_aksener) 24 Aralık 2017



Yorumlar