Anasayfa /  Politika /  İyi parti

Meral Akşener: "Kurt Kışı Geçirir Ama Yediği Ayazı Unutmaz!"

İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, 14 günlük karantina çağrısı da yaptı.

Abone ol
Abone ol 24 Kasım 2020 10:31

İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener partisinin TBMM Grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Akşener, 14 günlük karantina çağrısı da yaptı.

İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener partisinin TBMM Grup toplantısında Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, çocukların ve öğretmenlerin şartlarını ele aldı. İstanbul Sözleşmesi yetkilisinden kendisi de öğretmen olduğu için bir buket çiçek alan Akşener daha sonra gündemle ilgili konularda açıklama yaptı. Akşener'in konuşmasından bazı başlıklar şu şekilde oldu:

 Bugün Öğretmenler Günü, bugün TC'nin gerçek mimarlarının günü. Atılan her büyük adımın arkasında emeği olan öğretmenlerimizin günüdür. Sanayici de diplomat da, gazeteci de işçi de öğrenci oldu. Bu ülkede ter döken, taş üstüne taş koyan her vatandaşımız br öğretmenimizin ışığından yararlandı. Bir öğretmen olarak içinde oldukları zor şartlara rağmen tuttukları kutlu sancağı dik tutan öğretmen arkadaşlarımın gününü kutluyorum. İktidara geldiğimiz ilk gün, sözleşmeleri yırtacağız, öğretmenlerimizi hak ettikleri kadrolara ulaştıracağız. 

Pazarda ek iş yapıp öğrencisinden yüzünü saklayan öğretmenlerimiz üzülmesin. Biz biliyoruz ki Kurt kışı geçirir ama yediği soğuğu unutmaz.
Türk bandrallı gemimize yapılan hukuksuz arama, bir anlamda sınır ihlalidir. Herhangi bir şüphe varsa Türkiye'ye bilgi verilir, gerekli prosedür uygulanır. Ama bunlar baskın yaptılar. İhlal ettiler. Türk bayrağından rahatsız olanların kararlarının ardında başka hesaplar varsa bilemem. Bu insan hakları ihlalidir. Uluslararası ilişkilere zarar verir. 

14 Günlük Karantina Uygulayın!

Biliyorsunuz ki pandemi nedeniyle zor günler geçiriyoruz. İlk günden beri iki hafta karantina ilan edin diyoruz ama ancak kendimiz duyuyoruz. Bu konularda haklı çıkmaktan üzgünüz. Ama iktidar hala önlem alıyor. Sayın Erdoğan'a sesleniyoruz. Gelin, 14 günlük karantina uygulayın. Bunu yaparken işletmeleri ve çalışanları ayakta tutacak çözümleri de getirin. Türkiye'nin parası var, bütün mesela iktidarın kimi tercih ettiği. İktidar eşini dostunu mu tercih edecek yandaşını mı tercih edecek? Yarım yamalak önlemler ve destek görünümlü krediler yetmiyor. Devlet bugünler için var. İşletmelere ve çalışanlara nakit desteği verin. 

Yorumlar