Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Meral Akşener kimdir, kaç yaşında? Meral Akşener nereli?

6'lı masadan ayrılma kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hayatı merak konusu oldu. İşte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hayatı ve kariyeri...

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2023 18:30

6'lı masadan ayrılma kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hayatı merak konusu oldu. İşte İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in hayatı ve kariyeri...

Meral Akşener, adaylık için ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

MERAL AKŞENER KİMDİR?
Meral Akşener 18 Temmuz 1956'da İzmit Gündoğdu'da dünyaya geldi. Baba ismi Tahir Ömer, anne ismi Sıddıka'dır.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü tamamladı. Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yaptı.

Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversiteleri'nde öğretim üyesi olarak derslere girdi. Kocaeli Üniversitesi'nde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevini yaptı. Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Vakfı'nın kuruluşunu yaptı.

MERAL AKŞENER'İN SİYASİ YAŞAMI
Siyasete 1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden İzmit Büyükşehir Belediyesi başkanı adayı olarak giriş yaptı. 1995 ve 1999 Türkiye genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi milletvekili olarak meclise giren Akşener, 1996 ile 1997 seneleri arasında Necmettin Erbakan tarafından kurulan koalisyon hükûmetinde içişleri bakanı olarak görev yaptı. Akşener, 2007, 2011 ve Haziran 2015'de Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak Meclis'e girdi. 1968 senesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanvekili seçilen Muş milletvekili Nermin Neftçi'den sonra, 10 Ağustos 2007 tarihinde Güldal Mumcu ile beraber TBMM başkanvekilliği görevine seçilen ikinci ve de üçüncü kadın oldular. Kasım 2015 genel seçimlerinde dahil olduğu partiden milletvekili adayı gösterilmedi. 2017 yılında MHP'den istifa etti ve İYİ Parti'yi kurdu. 

MERAL AKŞENER EVLİ Mİ?
Meral Akşener, 1980 senesinde makine mühendisi Tuncer Akşener ile evlendi. 1984 senesinde oğlu Fatih Akşener dünyaya geldi.

Yorumlar