Anasayfa /  Dünya

Merakla beklenen ABD ara seçimleri bugün gerçekleşti!

ABD ara seçimleri bugün gerçekleşirken anketler Başkan Joe Biden için pek olumlu gözükmüyor. Son zamanlarda Twitter'ı satın alarak adından çok söz ettiren açık bir şekilde Cumhuriyetçilere oy istedi.

Abone ol
Abone ol 08 Kasım 2022 18:41

ABD’de Başkan Joe Biden ve yönetiminin gelecek dönem politikaları ve belki de bir sonraki başkanlık seçimlerinin akıbeti için kritik önem taşıyan ABD Kongresi ara dönem seçimleri bugün gerçekleştirilecek.

Anketler ABD Temsilciler Meclisi’nde Demokratların çoğunluğu kaybedeceğine, Senato’da da Cumhuriyetçilerin en azından 50-50 denkliği yakalayabileceğine işaret ediyor.

Yükselen enflasyon, ufuktaki resesyon ile birlikte suç oranında artış ve göç konuları Cumhuriyetçi adaylara ivme kazandıran faktörler arasında gösteriliyor.

Bloomberg'in analizine göre Cumhuriyetçilerin seçimden galibiyetle ayrılması Biden’ın yeni ekonomik ve finansal şoklar karşısında hareket alanını daraltabilir. Ayrıca Biden yönetiminin Ukrayna’ya koşulsuz desteklerinin karşısına da daha güçlü Kongre muhalefeti çıkabilir.

 Hem Temsilciler Meclisi hem de Senato’da Cumhuriyetçi çoğunluk, iflastan kaçınmak için ABD borçlanma tavanını artırma görüşmelerinin geçmişe göre daha çetin geçmesine de yol açabilir.

Musk'tan açık çağrı
Öte yandan önümüzdeki seçimler ilklere de sahne oluyor.

Twitter’ı satın alan Elon Musk takipçilerine yaptığı açıklamada açık bir şekilde Cumhuriyetçilere oy verme çağrısı yaptı.

ABD’de iş insanları ve girişimciler özellikle bağışlarla siyasi tercihlerini belirtse de ilk kez bir sosyal medya girişimcisi oy tercihleri konusunda bu kadar net bir telkinde bulundu.

Trump'ın ayak sesleri
Bu arada eski ABD Başkanı Donald Trump da üçüncü kez başkanlık için yarışacağı sinyalini verdi. Ara seçimler için sahada Cumhuriyetçi adaylar lehine çalışan ve mitinglerde konuşan Trump 15 Kasım’da Florida’da “büyük bir duyuru” yapacağını ilan etti.

Etiketler abd
Yorumlar