Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Yargıtay Lise Mezunu Sözleşmeli Hizmetli Alımı Yapacak

Yargıtay Başkanlığı personel alımı yapacağını belirtti. Bu yönde yayımlanan ilana göre Yargıtay Başkanlığı bünyesine 33 kişilik boş pozisyon ile Destek Personel ( Hizmetli ) alımı yapacağını belirtti. 

Abone ol
Abone ol 19 Kasım 2018 13:00

Yargıtay Başkanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun Değişik 4. maddesinin B fıkrasına göre ve sözleşmeli personel çalıştırılmasına dair esaslar doğrultusunda Sözleşmeli Destek Personeli pozisyonunda 33 Hizmetli alımı yapacağını belirtti.

BAŞVURU ŞATRLARI NELERDİR?

Yargıtay Başkanlığı adaylardan genel ve özel nitelik arayacak. Buna göre Yargıtay Başkanlığı genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu netice alabilmek, Başvuru tarihinin son günü itibari ile 35 yaşını bitirmemiş olmak, 2018 senesinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türüne göre en az 70 puan almış olmak ve herhangi bir diğer kuruma veya kuruluşa mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamaları gerekmektedir.

ÖZEL NİTELİKLER VE HUSUSLAR

Yargıtay Başkanlığı Hizmetli pozisyonuna başvuru yapacaklar Ortaöğretim mezunu olmak zorundadırlar. Bu bağlamda adaylardan lise mezunu niteliğinde KPSS şartı aranacak olup, KPSS puan sırası esas alınarak kadro saysının yani 330 kişi sınava çağırılacaktır. 

Adayların KPSS puan durumu değerlendirilerek en yüksek puandan başlamak üzere sıralama yapılacak. Sonrasında ise, Adayların KPSS puanının %50 si ve Sınav puanının %50 si esas alınarak adayların nihai başarı sırası puanı belirlenecektir.

Mülakat sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.

BAŞVURULAR

Adaylar Yargıtay Hizmetli alım ilanı için başvurularına 19 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 23 Kasım 2018 tarihine kadar devam edeceklerdir. 

Başvurular son başvuru günü en geç saat 17:00 a kadar Yargıtay Başkanlığı resmi internet sayfası olan (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) adresinden elektronik ortamda alınacaktır. 


Yorumlar