Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TYP Kapsamında 70 Bin Personel Alımı Yapılacak

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurulan 70 bin işçi ve personel alımı süreci için Toplum Yararına Program projesinden bahsedilmiş ve geçici süreli işçilerin çalıştırılacağı aktarılmıştı. 

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2018 20:26

Bu programda, çeşitli meslek grupları için 70 bin kişilik iş imkanının bulunduğu, belirli zaman aralıklarıyla farklı sayılarda personel alımlarının yapılacağı aktarılmıştı. Bu alımlarda İstihdam Seferberliği Programına da değinilmiş ve yapılacak alımlardan bahsedilmişti. 

İstihdam oranlarının arttırılması, Aralık Ayı itibariyle istihdam seferberliği başlatılması yönünde Başkan Erdoğan' ın da açıklamaları gündeme yansımıştı. Şuanki süreç itibariyle, TYP kapsamında yapılan personel alımları için ilanların ilk ayağı yayımlanmış durumda.

HANGİ MESLEKLERDEN ALIM YAPILIYOR?

TYP kapsamında alımı yapılacak 70 binlik personel süreci için yayımlanan ilk ilanlarda çevre temizliği, ağaçlandırma, kamusal altyapının yenilenmesi, park düzenlemeleri, MEB bakım onarım ve temizlik, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi meslek grupları için alımlar yürütülmektedir. 

70 bin kişilik işçi alımının ilk adımları olan bu ilanların yanı sıra daha çok ilanın da yayımlanması beklenmektedir.


Yorumlar