Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) Tarafından Verilen Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Teşvikleri Nasıl Alınır?

Türkiye'de vatandaşlar en büyük iş istihdamı sağlayan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından verilen teşvikler arasında kadın, genç ve mesleki yeterlilik teşvikleri de yer alıyor. Bu teşvikler nedir, kimler alabilir, teşviklerden nasıl yararlanabilirsiniz? Tüm bu soruların cevabı haberimizde.

Abone ol
Abone ol 20 Ekim 2018 09:23

 Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) Tarafından Verilen Kadın, Genç ve Mesleki Yeterlilik Teşvikleri Nasıl Alınır?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) vatandaşlara ve kurumlara iş başı eğitimi, engelli istihdam teşviki ve kadın, genç ve mesleki eğitim görecek kişilere de belli bir teşvik sunuyor. Bugün haberimizde İŞKUR tarafından sağlanan dört teşviğin hangi şartlarda kullanılabileceğine ve kimlere verileceğini yazacağız.

Kadın, genç ve mesleki yeterlilik teşviki:

İşsiz vatandaşları kendi bünyesinde çalıştıranlara işsizlik fonundan karşılanması üzerine verilen teşviktir. Faydalanma şartı ise; 18 yaşından büyük kadınları istihdam eden işverenlere 24 - 54 ay. 18 ila 29 yaş arasındaki 12-54 ay. 29 yaş ve üzeri erkekleri istihdam eden şirketlere ise 6 ila 30 ay destek sağlanmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programı tevşiki: 31.12.2018 tarihinde başlayacak olan bu eğitimlerde 18 ila 29 yaş arasındaki kişilerin programları tamamladıkları meslek' de program tamamlandıktan itibaren üç ay içerisinde başlar. Eğer, işveren imalat sanayi sektöründe ise 42 ay, diğer sektörlerde ise 36 ay boyunca İŞKUR tarafından işsizlik fonundan teşvik verilir.

Bir senden bir benden teşviki: 

18 yaşından büyük 25 yaşından küçük 1/1/2018 - 31/12/2018 tarihleri arasında iş' e girmiş olması, işe girilmeden üç ay içerisinde en az 10 gün sigortasının var olması ile alınabilen teşviktir. Bu teşvikten yararlanabilmek için işveren ile birinci dereceden kan ve kayın hısmı ve eşi olmaması gerekmektedri.

Engelli İstihdamı Teşviki: 

Özel sektör işverenlerin engelli çalıştırma zorunluluğu olmadan engelli çalıştırması halinde hazine tarafından karşılanan istihdam teşvikidir.

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar