Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanlığı Beklenen Kura İle 9 Bin İşçi Alımında Gelişme

Sağlık Bakanlığı yönetmelik değişikliği yaparak beklenen kura ile 9 bin işçi alımı komisyonu oluşturulması değiştirildi. 

Abone ol
Abone ol 10 Şubat 2019 19:07

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar doğrultusunda personel alım ilanları ve alım şekilleri belirlenmeye başladı.

2019 yılı içerisinde alımı yapılacağı duyurulan 25.000 sağlık personeli alımının 16.000 kişisi sözleşmeli personel alımı olarak 05 Şubat 2019 tarihli ve 2019/45 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı istihdam edilecek hizmet birimleri ilan edildi. 

Geriye kalan 9 bin kişilik kontenjanın ise bakanlık bünyesine 9 bin işçi alımı şeklinde yapılması beklenilmektedir.

Sağlık Bakanlığı bu kapsamda kamu kurum ve kuruluşlarına açıktan kura ile atanacak sağlık personelinin atama usul ve esaslarına dair yönetmelikte geçen kendi bakanlığına ait atamalarda kura komisyonunu oluşturacak müdürlüklerde değişiklik yapmıştır.

Yapılan bu değişiklik öncesinde Bakanlıkta kura işlemlerini yürütmek üzere, bir müsteşar yardımcısının başkanlığında, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hukuk Müşavirliğinden birer kişi olmak üzere toplam altı kişiden oluşan Kura Komisyonu oluşturulmaktaydı. Ayrıca komisyona katılacak üyelerin en az daire başkanı veya hukuk müşaviri düzeyinde olması gerekmekteydi.

Değişikli sonrasında “Bakanlıkta kura işlemlerini yürütmek üzere, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün bağlı bulunduğu Bakan Yardımcısının veya görevlendireceği kişinin başkanlığında, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden birer kişi olmak üzere toplam beş kişiden oluşan Kura Komisyonu oluşturulur.” şeklinde kura komisyonu oluşturulacaktır.


Yorumlar