Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanlığı 29 Bin 600 Kamu Personel Alımı Gerçekleştirecek

Sağlık Bakanlığı şehir hastanelerine 29 Bin 600 kamu personel alımı daha evvelden duyurulmuştu beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından yapıldı.

Abone ol
Abone ol 15 Nisan 2019 21:18

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sözleşmeli personel olarak alınacaklar KPSS puanına göre atama yapılacak bu atamalarda mülakat bulunmamakta.

Yapılan duyuruda alımların teknik altyapısı bu ay içerisinde bitirilmesi planlanmış olup Nisan ayın sonuna doğru duyuruya çıkılacağı belirtildi.

Kadro dağılımları ise: Şehir Hastanesi kaynaklarından alınan bilgiye göre ortopedi, psikolog, ebe, Biyomedikal mühendisi, anestezi, radyoloji teknikerliği, hemşire, acil yardım teknikeri, diyaliz teknikeri, tıbbi dokümantasyon sekreteri, Sosyal Hizmetler uzmanı, ağız diş sağlığı, sağlık kurumları işletmeciliği vb.

Sağlık Yönetimi, Radyoterapi Teknikeri, Fizik Tedavi Teknikeri, Adli Tıp Teknikeri Perfüzyonist İş ve Uğraşı Terapisti, Eczane Hizmetleri, Acil Tıp Teknisyenliği, Fizyoterapist, Diyetisyen, Odyometre olarak alımlar beklenmekte.

Ankara Bilkent şehir Hastanesi'nde 12 Bin kişi kamuya alınacak olup kalanlar ise bakanlık bünyesinde ihtiyaç bulunan yerlere sözleşmeli olarak atanacaklar.

Nisan ayında duyuruya çıkacağını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni hastaneler açtıklarını belirterek ileriki dönemlerde yeni alımların olabileceği sinyalini verdi.


Yorumlar