Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Meclis’te Kabul Edildi: Mülakat ve 70 Puan Barajı Getirildi

Meclis’te kabul edildi. TBMM’de yapılan oylama sonucunda kabul edilen torba yasa içerisinde kamu personeli olmak isteyen adayları ilgilendiren bir düzenleme de yer aldı. 

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2019 10:20

2007 yılında getirilen mülakat ve 70 puan barajı 15 Temmuz sonrasında kaldırılmıştı. Ancak şimdi baraj yeniden getirildi. Böylelikle sözlü sınava katılabilmek için adayların en az 70 puan almaları ve alınacak aday sayısının 3 katı kadar aday içerisine de girmeleri gerekiyor.

Gerekli aşamaları başarılı bir şekilde geçen hakim ve savcı adayları 2 yıllık staja tabi tutulacak. Avukatlık mesleğinden geçenler için bu süre 1 yıl olarak belirlendi. 

Staj sonunda yapılan sınavlardan başarılı olamayan adaylar ise istemeleri halinde Adalet Bakanlığı bünyesinde genel idari hizmetler sınıfında istihdam edilecektir.

Staj bitirmek için yapılan sınavda da 70 puan şartı bulunuyor. Yazılı sınavın %60’ı ve sözlü sınavın %40’ı alınarak hesaplanacak puanın da 70’i geçmesi gerekiyor. Aksi takdirde adaylıktan mesleğe geçiş mümkün olmayacaktır. Bu düzenleme bir sonraki alımlar için geçerliliğini koruyor.


Yorumlar