Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

KPSS Şartı Kaldırıldı: Atamalar 2019’da

Devlet Koruması Altındaki Çocukların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. 

Abone ol
Abone ol 25 Kasım 2018 20:05

KPSS şartı tamamen kaldırıldığını, öğrenim ile kazanılan kadrolara atamalar yapılacağı, atamalar 2019 senesinde kura ile yapılacağını açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; Sosyal hizmet modellerimizden yararlanan çocuklarımızı öğrenimle kazandıkları kadrolara atıyoruz. Devlete emanet edilen çocuklarımız için atamalar, 2019 senesinden itibaren, senede 3 defa kura ile yapılacak.

Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında tanınan istihdam hakkının kullanımına dair değişiklik yapan yönetmeliğin resmi gazetede yayımlanması ile ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Değişiklik ile devlet koruması altındaki çocuklarımızın istihdamını kolaylaştırdık.

KPSS ŞARTI KALDIRILDI

Daha önce aranan KPSS şartının kaldırıldığını, gençlerin, öğrenimle kazandıkları kadrolara atanacağını söyleyen Bakan Selçuk, yerleştirme işlemlerinin 2019 senesinden itibaren senede 3 defa Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında kura yoluyla yapılacağını, hak sahiplerinin tercihlerine göre ilgili kurumlara yerleştirileceklerini belirtti.

Ayrıca, çalışmakta olan hak sahiplerinin eğitim durumu itibariyle unvan değişikliği talepleri halinde kurumların kadro durumları ve hizmet ihtiyaçları dikkate alınarak atanabileceğini de söyleyen Selçuk;  “Devlet koruması altındaki çocukların hayata güçlü bir şekilde adım atabilmeleri için çalışmalarımızı yapıyoruz. 

Bakanlığımıza ait kuruluşlarda koruma bakım altındayken reşit olan gençlerimize kamuda istihdam hakkı sağlamaya devam edeceğiz ve her zaman onların yanlarında olmaya devam edeceğiz.


Yorumlar