Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: EGM, Polis evi, Öğretmenevine Memur ve İşçi Alımı Yapılacak

Türkiye İş Kurumu üzerinden Yayımlanan personel alım ilanlarında çok sayıda kamu kurumuna personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2019 13:50

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına göre; memur alım ilanlarına lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapacak. İşçi kadroları için öğrenim şartı bulunmazken adaylardan alım yapılacak kadronun mesleki yeterliliklerini sağlamaları isteniyor.

KADRO KONTENJAN BİLGİLERİ

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarında toplam 388 personel alımı yapılacağı açıklandı.

Bu alım ilanlarında memur kadroları için hem KPSS'li hemde KPSS şartsız alım ilanları bulunuyor. KPSS için talep edilen taban puan şartı ise adayların en az 60 KPSS puanına sahip olması.

Alım Yapılacak Kadrolar

Söz konusu alım ilanlarında yer alan kurumlar tarafından alım yapılacağı duyurulan kadrolar şu şekilde,

Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Tıbbi Atık Toplama ve Taşıma Kamyon Şoförü, Uzman Yardımcısı (Genel), İş Makineleri Operatörü, Elektrik-Elektronik Teknisyeni, Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı, İnşaat Ustası, İnşaat Ustası, Temizlik Görevlisi, Aşçı, Greyder Operatörü, Kamyon Şoförü, Çöp Kamyonu Sürücüsü, Greyder Operatörü, Oto Bakım Onarımcısı (Oto Mekanikeri), Beko Loder (Kazıcı - Yükleyici) Operatörü Temizlik Görevlisi(Kat Hizmetleri Elemanı/Kat Görevlisi), Izgara Ustası, Bulaşıkçı (Stevard), Bahçıvan, Soğuk Mezeci, Sıhhi Tesisatçı,Çiftçi (Tarla Ürünleri)(Zirai Sulamacı),

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden farklı kurumlarınca yayımlanan memur ve işçi alım ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıda yer alan başvuru koşullarını sağlamaları gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'ind maddesinde belirtilen şartları taşımak. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.

657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, Özel şartlar ise KPSS'den talep edilen puan türünde asgari puana sahip olmak. Öğrenim şartını sağlamak, Varsa yaş ve deneyim koşullarına haiz olmak

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yayımlanan memur ve işçi alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını ilan metninde yer alan yöntemle yapacaklar. Kurumların bazıları elektronik başvuru yapılmasını isterlerken bazıları ise şahsen başvuru yöntemi ile başvuru alacaklarını bildirdiler.

İŞKUR İş İlanları Sayfası için TIKLAYINIZ


Yorumlar