Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR Üzerinden: 1250 Büro İşçisi ve Büro Memuru Alımı Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör firmaları personel alımları gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 15 Nisan 2019 14:38

Bilindiği üzere istihdam teşvikleri ile birlikte çok sayıda özel sektör firması personel alım ilanlarını İŞKUR üzerinden yayımladıkları ilanlar ile adaylara duyuruyorlar.

Özel sektör firmaları tarafından personel alım ilanların yanında kamu kurumlarında İŞKUR üzerinden personel alım ilanı yayımlamaya başladı.

BÜRO PERSONELİ ALIM İLANLARI

Personel alım ilanlarında çok sayıda branşta toplam 1250 personel alımı yapılacak.

Büro İşçisi kadrosu için 133 personel alım ilanı yayımlandı. İŞKUR'da yayımlanan ilanlara göre ayrıca Büro Memuru (Genel) kadrosu için 572, Büro Memuru (İdari İşler) kadrosu için 9, Büro Yönetimi Ve Sekreterlik/Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı kadrosu için 91, Diğer Büro Memurları kadroları için 151, Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) kadrosu için 294 personel alım ilanı yayımlandı.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarına başvurular sabit olmuyor. İlan yayımlayan her kurum yada her firma kendi taleplerine göre başvuru şartları belirliyor.

Başvuru şartlarında en önemli unsur ise öğrenim şartı. Bazı firmalar Büro Memuru alımı için lise mezunu olmanın yeterli olacağını ilan ederken aynı kadro için başka firmalar lisans mezunu şartı talep edebiliyor.

İlanlara başuru yapacak adaylardan talep edilen genel ve özel şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Her kadro için ayrı ayrı belirlenen öğrenim şartını sağlamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inde maddesinde belirtilen şartları taşımak.

Kurumların belirlediği yaş aralığında bulunmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu Haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.

657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak şartıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Varsa deneyim ve sertifika şartlarına haiz olmak ve Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

İLANLARA NASIL ULAŞILIR?

İŞKUR üzerinden adaylara duyuruluyor. Bu kapsamda adaylar ilanları İŞKUR'da görüntüleyecekler.

İŞKUR İş İlanları Sayfasına Ulaşmak için TIKLAYIN


Yorumlar