Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanı Soylu, Bekçi Alım Tarihini Açıkladı

Soylu, iki defa 10 bin bekçi aldıklarını hatırlatarak, "Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul'a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz.

Abone ol
Abone ol 04 Mart 2019 22:58

İstanbul'daki bekçi sayısı 5 bin olacak. İstanbul'da evden hırsızlık günde 78'di, 57'ye düştü. Tüm Türkiye'de yüzde daha düştü. İstanbul ve Türkiye'deki asayişçileri topladık, bu oranı yüzde 30 daha düşürmelerini tembihledik. 3-4 gün sonra açıklanacak 15 bin polis daha alıyoruz. 5 binini İstanbul'a vereceğiz.

Geçtiğimiz yıllara ait ilan şartları incelendiğinde lise mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve askerlik ile ilişiği bulunmamak şartları yer almaktadır. 

18 Yaşını doldurmuş adaylar başvuru yapabilirken 31 yaşından gün almayanlar da başvuru yapabilecektir. Memuriyete engel bir durumu olan adayların başvuruları kabul edilmeyecek ve kamu haklarından mahrum olanlar da bekçi olamayacak.

Bu sınırların dışında olan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Adaylara ayrıca sağlık kontrolü ve güvenlik soruşturması da yapılacak. Soruşturma ya da sağlık kontrolleri neticesinde herhangi bir engeli bulunduğu tespit edilen kişiler diğer tüm şartları sağlasalar dahi atanamayacak.

8 Bin Bekçi Alımında Geri Sayım Başladı

Adayların merak ve heyecanla bekledikleri 8 bin bekçi alımı için geri sayım başladı. İlanın Mart ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor. 

Yakın Zamanda İlan Yayınlanabilir

İçişleri Bakanı Soylu daha önceki yapmış olduğu açıklamalarında Mart ayı içerisinde 8 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etmişti. Mart ayının ilk haftasında ilanın yayınlanması adaylar tarafından bekleniyor. 

İlanın öncelikle yetkili makamlar tarafından imzalanması ve ardından da Devlet Personel Başkanlığı internet sayfasında yayınlanması gerekiyor. Dolayısıyla ilanın yayınlanması önümüzdeki hafta içini bulabilir. Her halükarda Mart ayında alımlar yapılmış olacak. 

8 bin bekçi alımında oransal olarak en büyük pay İstanbul’a verilecek. Böylelikle İstanbul’un daha güvenli bir şehir olması için çalışmalar artırılacak. 


Yorumlar