Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Dikkat POMEM 23. Dönem 10 Bin Polis Alımı Başvurularında Son Gün!

Dikkat #POMEM 23. Dönem 10 Bin Polis Alımı Başvurularında Son Gün! Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanmış olan ilana göre Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Olan Polis Eğitim Merkezleri 10 bin Polis alımı için son güne gelindi. Başvuru şartları ve detaylar şöyledir.

Abone ol
Abone ol 14 Ekim 2018 09:15

Dikkat POMEM 23. Dönem 10 Bin Polis Alımı Başvurularında Son Gün!

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan ilana göre 10 bin polis alımı yapılacak. Söz konusu duyuru Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinde yapılmıştı ve adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. Ancak başvurularda son güne gelindi ve adaylar başvurularını en geç bu gün içerisinde yapmak zorundadırlar. Henüz başvuru yapmayanlar için ilanı derledik ve detayları sizler le paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Eminyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Eğitim Merkezleri bünyesine 10 bin kişilik kadro ile Polis almını yapacağını belirtmişti. Bu sebeple 10 bin kişilik boşluk ile erkek ve bayan adaylar alınacak. Adayların başvuru yapabikmeleri için En az Ön Lisans ve Lisans mezunu olmak zorunda ve bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak zorundadırlar. 

Polis Akademisi Başkanlığı 23. Dönem POMEM kapsamında, Ön Lisans Mezunu Bin 800 Erkek ve 200 Bayan olmak üzere 2 bin polis alacak. Lisans mezunu ise 7200 Erkek ve 800 Kadın olmak üzeere toplamda 8 bin Polis Alınacak.

Bu yönde adaylardan Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az70 puan almış olmak ve Lisans Mezunları için ise KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULARDA SON GÜN!





Duyurunun Eylül ayının son haftası yapılması ile başvurular 01 Ekim 2018 tarihinde başlamıştı. buna göre adaylar başvurularını en geç 14 Ekim 2018 tarihi yani bugün en geç 18:00 a kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvuru yapacaklardır. Ayrıca adayların mutlaka belirtilen Sınav Ücretini yatırmaları gereklidir. Sınav ücreti 100 TL olarak belirtilmiş olup ücretlet Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “23. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacak.

BUNDNA SONRA NE OLACAK? 

Başvurusunu yapan adaylar Ön Başvurularını yaptıktan sonra Başvuru Evrak teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav Tarihleri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinde duyurulacak. İlgili duyuruda adayların hangi tarihte sınava girecekleri ve hangi tarih ve nerede başvuru yapacakları belirtilecektir. Sonrasında ise, Ön Sağlık Kontrölü, Fiziki Yeterlilik Sınavı, Mülakat Sınavı, Sınav Sonuç listesinin Belirtilmesi şeklinde sıralnacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan özel olarak ise, eğitim, Yaş, KPSS, Sağlık gibi nitelikler aranacak. Söz konusu detaylar şöyledir;

Eğitim Şartı : Adaylardan eğitim olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi, Ön Lisans mezunu, Lisans mezunu olmak veya bunlara denkliği oaln ve Yök tarafından onayl olan ve denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak.

Yaş Şartı: 18 Yaşını tamamlamış olmak ve Sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık itibari ile 30 yaşından büyük olmamak ( 31 Aralık 1989 ve sonrası doğumlu olmak ) şartı aranır.

KPSS Şartı: Adaylardan ÖSM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 20166, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Sınavdan puan almış olmak şartı aranır. Buna göre Ön Lisans mezunları için 2016 yılında yapılan Sınavdan KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan sınavdan KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranmaktadır.

Sağlık Şartı: Adayların sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Kadınlar için 162 cm ve erkek adaylar için 167 cm boyundan kısa boylu olmamak ve beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı maddelerden tedavi görmemiş ve görmüyor olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Söz konusu ilan 28 Eylül 2018 tarihinde duyuruldu ve yayımlanan başvuru kılavuzuna göre adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihi itibari ile başladılar. Buna göre ise başvurular en geç 14 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular son başvuru gününe kadar saat 18:00 a kadar www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvuru yapacaklardır.

Ön Başvurusunu yapan adaylar Sınav ücreti olarak belirtilen 100 TL lik sınav ücretini başvuru tarihleri içerisinde Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “23. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacaktır. Ayrıca Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malülü olanların eş veya çocuklarından sınav ücreti alınmayacaktır. Başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersi sayılacaktır.

BAŞVURU EKRANI İÇİN BURAYI TIKLAYIN 

İlgili ilan hakkında başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.




Yorumlar