Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Devlet Personel Başkanlığı Üzerinden: Çok Sayıda KPSS’Lİ KPSS’SİZ Personel Alımı Gerçekleşecek

Devlet kurumları, Devlet Personel Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden personel alım ilanları yayımlanıyor. Kurumlar kadrolarında bulunan eksik birimlerin personel ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Abone ol
Abone ol 24 Mart 2019 21:03

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımladıkları ilanlar ile memur alımı yapılacak çok sayıda kamu kurumu bulunmakta.

Sözleşmeli Personel Alımı

Bu alımlara ek olarak ayrıca kamu kurumları sözleşmeli personel alımı da yapıyorlar. Sözleşmeli personel alımları daha çok olup bu çerçevde alım yapacağını duyuran kurumların listesi ise şu şekilde,

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Dışişleri Bakanlığı, Ankara Üniversitesi, Adli Tıp Kurumu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi, ÖSYM Başkanlığı, TÜBİTAK, Enerji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı

KİMLER DEVLETTE ÇALIŞABİLİR?

Devlet kurumların yayımladığı sözleşmeli personel ile kadrolu memur alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını yapmadan önce bazı hususlara muhakkak dikkat etmeliler.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak.

Bu Şartların Dışında;

Yukarıda yer alan genel başvuru koşullarına ek olarak adayların ayrıca kurumların talep ettiği ve alımlar için belirleyici olan özel koşulları da sağlamaları isteniyor.

Bu koşullar KPSS puan şartı, öğrenim şartı, deneyim şartı, belge sertifika şartı, yaş şartı, yabancı dil şartı gibi koşullardan meydana geliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını kurumların talep ettiği yöntemle yapacaklar. Bazı kurumlar adayların elektronik başvuru yapmasını talep ederken bazı kurumlar ise adayların sadece şahsen yapacakları başvuruları kabul ediyor. Bazı kurumlar ise posta yolu ile evrak teslimi suretiyle yapılacak başvurulara da onay veriyor.


Yorumlar