Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Devlet Kurumları Binlerce Polis, Asker, Memur, İşçi Alımı Gerçekleştirecek

Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Kurumların kendilerine ait internet siteleri ve Resmi Gazete üzerinden yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan alımlar.

Abone ol
Abone ol 11 Nisan 2019 21:01

Devlet kurumları 2019 yılı Nisan ayında yayımladıkları ve halen başvuru süreci devam eden alım ilanları ile binlerce personel alımı yapılacak.

Askeri kurumlar tarafından yapılan askeri personel alımları, EGM tarafından yayımlanan polis alımları, kamu kurumlarının memur ve işçi alımları.

Askeri Personel Alımları

Askeri kurumlar ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında 16 bin 445 personel alımı yapılacak. Bu alımlarda Sözleşmeli Er, Polis ve Sözleşmeli Muvazzaf Subay alımları yapılıyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yapılan bu alımlarda ilkokul, lise, üniversite mezunu adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar bulunuyor.

Kamu Personeli Alımları

Çoğunlukla kurumların DPB üzerinden yayımladığı personel alım ilanları. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılan bu alımlarda çok sayıda pozisyon için alım yapılacak.

Memur kadrolarına yada sözleşmeli kamu personeli pozisyonlarına yapılan bu alımlar için en düşük öğrenim şartı en az lise mezunu olmak. Bu koşulun yanında önlisans ve lisans mezunu adaylar içinde alım yapılacak.

Kamu İşçisi Alım İlanları

Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan KPSS'li/KPSS'siz yapılan bu alımlarda çeşitli meslek gruplarında personel alımları yapılıyor.

Devlet Birimlerine Personel Alım İlanları

Devlet kurumlarına bağlı birimler tarafından yayımlanan sözleşmeli personel, memur ve kamu işçisi alım ilanlarından oluşuyor.

50, 60 KPSS puan şartıyla yada KPSS şartsız yayımlanan ilanlarda çok sayıda alım yapılacak.

İlanlar genellikle Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Türk Silahlı Kuvvetleri, TCDD Genel Müdürlüğü, Türkiye Motor Sanayi, İçişleri Bakanlığı bünyesine bağlı il özel idareleri, belediye başkanlıkları gibi kurumlar tarafından yayımlanıyor.


Yorumlar