Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Bakanlıklar, Askeri Kurumlar ve Üniversiteler KPSS’li/ KPSS’siz 204 Sözleşmeli Personel Alıyor

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanları hem KPSS puan sıralaması esasına göre hemde KPSS şartsız olarak gerçekleştiriliyor. 

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2019 13:38

Yayımladığı personel alım ilanları ile sözleşmeli personel alımı yapacak kamu kurumlarının listesi şu şekilde,

Bakanlıklar; Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı

Askeri Kurumlar; Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Sanayi Başkanlığı

Üniversiteler; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Yozgat Üniversitesi

Diğer Kurumlar; İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü

KADRO KONTENJAN DETAYLARI

Dışişleri Bakanlığı ilgili büyükelçiliklerde görevlendirmek üzere sözleşmeli sekreter alımı yapılıyor. Marmara Üniversitesi ise yayımladığı personel alım ilanında sözleşmeli bilişim personeli kadrosu için personel alımı yapacağını duyurdu. Yozgat Bozok Üniversitesi ise yayımladığı personel alım ilanında 40 sözleşmeli sağlık personel alımı yapacağını açıkladı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi de sağlık kadroları için sözleşmeli personel alımı yapacak. Genelkurmay Başkanlığı uzman kadroları için sözleşmeli personel alım ilanı yayımlarken Savunma Sanayi Başkanlığı da Proje Mühendisi ve Proje Asistanı kadrolarında personel alımları gerçekleştirecek. Milli Eğitim Bakanlığı da Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesine sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak.

Enerji Bakanlığı'ndan yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanında da uzman yardımcısı pozisyonlarına personel alımları olacağı adaylara duyuruldu. DPB'de yer alan bu sözleşmeli personel alım ilanlarında ise toplam 204 sözleşmeli personel alımı yapılacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI

DPB üzerinden yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylardan talep edilen genel başvuru koşulları şu şekilde,

Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkekler için askerlik durumu itibariyle; Askerlikle ilgisi bulunmamak, Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucunda, atanmaya engel bir durum bulunmamak.

İlanlar için Özel Şartlar

Adayların yukarıda yer alan ve tüm adayların sağlamaları gereken genel şartların dışında ayrıca ilanlarda belirleyici olan KPSS, Öğrenim, Yaş, Deneyim, Sertifika, Belge ve bunun gibi tüm özel şartları sağlamalılar. 

Bu koşullar kurumdan kuruma hatta aynı kurum tarafından yayımlanan farklı kadrolar için bile değişkenlik gösterir. 


Yorumlar