Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Aile Bakanlığı: 12 İlde KPSS İle Memur, KPSS'siz İşçi Alımı Gerçekleştirecek

Aile Bakanlığı bünyesine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) bünyelerine KPSS puan sıralaması esasına göre memur, KPSS'siz kamu işçisi alımları yapılacak.

Abone ol
Abone ol 18 Nisan 2019 18:44

Sosyal Yardım Vakıfları her ilçede faaliyet göstermekte. Türkiye'nin dört bir yanında hizmet veren bu vakıflar memur alımlarını KPSS puan şartıyla yaparken kamu işçisi alım ilanlarında adaylardan KPSS şartı talep edilmiyor.

İşçi Alım İlanı Yayımlayan SYDV Listesi

Kastamonu SYDV, Eskişehir Günyüzü SYDV, Adıyaman Gerger SYDV, Konya Doğanhisar SYDV, Erzurum Pasinler SYDV, Kırıkkale Sulakyurt SYDV, Ordu Altınordu SYDV, Kırşehir SYDV, Tokat Erbaa SYDV, Edirne Havsa SYDV

Memur Alım İlanı Yayımlayan SYDV Listesi

Eskişehir Seyitgazi SYDV, Kırklareli Demirköy SYDV

KAMU PERSONELİ ALIMI KADRO DETAYLARI

Memur Alım İlanlarında Yer Alan Pozisyonlar

Memur alım ilanı yayımlayan iki farklı SYDV tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan açık kadrolar ise şu şekilde,

Eskişehir Seyitgazi SYDV bünyesinde görevlendirmek üzere Muhasebeci alımı yapacağını açıkladı. Üniversitelerin Siyasi Bilgiler ile İktisadi idari Bilimler, Kamu Yönetimi, Maliye, İktisat, İşletme Bölümlerinin herhangi birinden mezun olan adayların başvuru yapabileceği ilanda 60 KPSS şartı bulunuyor. İlanda ikamet ve B sınıfı ehliyet şartı bulunuyor.  

Kırklareli Demirköy SYDV yayımladığı personel alım ilanında Büro Memuru kadrosuna personel alımı yapacağını açıkladı.

Herhangi lisans bölümünden mezun adaylar başvuru yapabilecek. Adaylardan 60 KPSS puanı, B sınıfı ehliyet ve 6 ay ikamet şartı talep ediliyor.

İşçi Alım İlanlarında Yer Alan Pozisyonlar

İşçi alım ilanı yayımlayan 10 farklı SYDV tarafından yayımlanan ilanda alım yapılacağı ilan edilen kadrolar ise şunlar.

1. Grup: Kastamonu SYDV Temizlik İşçisi kadrosu için ilan yayımladı. Eskişehir Günyüzü SYDV Hasta Bakım personeli alım ilanı yayımladı.

Konya Doğanhisar SYDV personel alım ilanında yer alan kadro Evde Bakım İşçisi olurken Karabük Eflani SYDV Temizlik Personeli ihtiyacı olduğunu duyurdu. Erzurum Pasinler SYDV tarafından yayımlanan personel alım ilanında açık olarak ilan edilen kadro Temizlik İşçisi pozisyonu.

2. Grup: Kırıkkale Sulakyurt SYDV, Beden İşçisi kadrosu için ilan yayımlarken Ordu Altınordu SYDV'de aynı kadroda alım yapacağını açıkladı.

Kırşehir SYDV iki kadroda alım yapacağını açıkladı. Alımlar Şoför ve Temizlik işçi pozisyonlarına olur. Tokat Erbaa SYDV tek bir pozisyonda (Temizlik İşçisi) personel alımı yapacak. Edirne Havsa SYDV ile Adıyaman Gerger SYDV'de Temizlik işçisi kadrosuna alım yapacağını ilan etti.

SYDV İLANLARINA BAŞVURU KOŞULLARI

SYDV'ler tarafından yayımlanan memur ve işçi alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar, başvurularını yapmadan önce ilanı yayımlayan vakıf tarafından belirlenen başvuru koşullarına haiz olmak zorundalar.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Alım yapılacak kadroya göre belirlenmiş öğrenim şartını karşılamak, vatandaşların yardım taleplerini değerlendirmek üzere yapılacak hane ziyaretlerine engel herhangi bir kronik hastalığı ve mazereti bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, sosyal iletişim becerisine sahip olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, ilanın yayımlandığı şehirde ve ilçede ikamet ediyor olmak (bu şart değişkenlik göstermektedir), bilgisayar ve Office programlarını ileri düzeyde kullanmak. B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olmak (Bu şart tüm vakıf birimleri için geçerli değil)

İLANLARA NASIL ULAŞIRIM?

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından alım yapılacağı açıklanan memur ve işçi ilanları farklı platformlarda adaylara duyuruluyor.

İşçi alımlarının çoğu Türkiye İş Kurumu üzerinden duyurulan Kurum Dışı Personel alım ilanları sayfasından aktarılırken memur alımlarının çoğu ise Aile Bakanlığı platformundan adaylara ilan ediliyor.

İlanlara Ulaşmak için;

Memur adayları ilanlara Aile Bakanlığına ait portal üzerinden erişim sağlayacaklar. Bunun için adaylar Aile Bakanlığı'nın internet sayfası olan https://appext.aile.gov.tr/vakifilan/giris.aspx adresine üye olup ilanlara dair başvuruları burada belirtilen yönergeler doğrultusunda yapacaklar.

İşçi alım ilanları ise Türkiye İş Kurumu'nun Kurum Dışı Personel Alım İlanları sayfası üzerinden yayımlanan ilanlar için TIKLAYIN


Yorumlar