Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

8 Bin 147 Bekçi Alımı Başvuruları İçin Son Gün

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyuru ile Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacak.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2019 11:04

8 bin 147 Bekçi alımı için başvuru süreci 1 Nisan tarihi itibariyle sona erecek.

BEKÇİ ALIM İLANI BAŞVURULARI SONA ERİYOR

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirmek üzere belirli koşulları sağlayan adaylardan Bekçi alımı yapacak. Bekçi alımları il, ilçe merkezleri ile Ankara ve İstanbul'da bulunan bazı köylere yapılacak.

Her şehir için değişen kontenjan sayısı bazı şehirler için şu şekilde;

Adana için 260, Ankara için 500, Antalya 300, Bursa için 325, Manisa için 220, Şanlıurfa için 280, İstanbul için 100, İzmir için 300, Kocaeli için 300 ve Van için 100.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak isteyen adayların, İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan başvuru şartlarına haiz olmaları isteniyor. Yaş, Askerlik ve Öğrenim şartının dikkat çektiği başvuru koşulları ise şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak. Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak, Askerlik ödevini bitirmiş olmak.

Yaş Şartı

Adayların ilan yayımlanmadan önce en çok değişiklik talebinde bulundukları koşul olan Yaş Şartı'nın detayları şu şekilde,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

Diğer Koşullar

Yukarıda yer alan koşulları sağlayan adaylardan ayrıca aşağıda yer alan şartların da sağlanması isteniyor.

Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,Memuriyete engel bir hali bulunmamak Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamakAlkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak, Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

BAŞVURU SÜRECİ

Adaylar başvurularını 1 Nisan (bugün) saat 17.00'ye kadar yapacaklar. Adaylar önce 130 TL olan başvuru ücretini bankalara yatırıp daha sonra internet üzerinden başvurularını tamamlayacaklar.

Bekçi Alımı Başvuru Kılavuzu için TIKLAYIN


Yorumlar