Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

47 İl ve İlçe Belediyesi KPSS'siz Personel Alacak: İl İl Memur, İşçi Alım Listesi

Seçim süreci tamamlanması ve yeni belediyeler göreve başlamasından sonra çok sayıda belediye başkanlığı memur ve işçi alımı gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 16 Nisan 2019 21:00

Çok sayıda il ve ilçe belediye başkanlığına belediye personeli alımları yapılacak. En az okur yazar seviyesinde işçi alımları ve en az lise seviyesinde memur alımları yapılacak.

YENİ BELEDİYE PERSONELİ ALIM İLANLARI

Türkiye İş Kurumu üzerinden belediye personel alımı gerçekleştirecek. Yer alan alımların il il sıralı listesi ise şu şekilde,

Belediye Memuru ve İşçisi Alımı İçin İlan Yayımlayan Belediyeler

1. Grup: Muğla, Kastamonu, Burdur, Eskişehir Günyüzü, Adıyaman Gerger, Kayseri Yahyalı, Konya Doğanhisar, Zonguldak, Sinop, Kırklareli Kıyıköy, Karabük Eflani, Erzurum Pasinler, Burdur Bucak, Bursa, Aydın, Kırıkkale Sulakyurt, Çanakkale Kepez, Giresun Şebin, İstanbul Beyoğlu

2. Grup: Ordu Korgan, Ordu İkizce, Ordu Aybastı, Niğde Bor, Çanakkale Gelibolu, Afyon, Tokat Niksar, Adana Karaisalı, Sivas, Düzce, Gaziantep, Antalya, Ordu Altınordu, Burdur Salda Gölü, Çanakkale Umurbey, Manisa, Çanakkale Bayramiç.

3. Grup: Zonguldah Ereğli, Ağrı Tutak, Erzurum Narman, Kırklaeli Pınarhisar, Kırklareli Alpullu, Aydın Koçarlı, Antalya Kemer, İstanbul Esenler Belediyesi, İzmir Beydağ, İzmir Bayındır, Eskişehir Mihallıçcık Konya Cumra.

Memur Kadroları

Alım yapılacak belediye memuru kadroları arasında; düz memur, büro memuru, vezne memuru, tahsildar, idari işler memuru, güvenlik, şoför, teknik personel, mühendis, tekniker, teknisyen, sağlık memurları, eğitmenler, öğretmenler, halkla ilişkiler personelleri yer alıyor.

İşçi Kadroları

Belediyeler tarafından yayımlanan işçi alım ilanlarında çok sayıda açık pozisyon bulunuyor. Bu pozisyonlar; beden işçisi, genel işçi, temizlik işçisi, çöp toplama işçisi, büro işçisi, hizmetli, ofis, şoför, güvenlik, sağlık işçisi, hasta bakım personeli, ev temizlik personeli, sahada çalışacak işçi kadroları, iş makinesi sürücüleri, inşaat işçisi.

BAŞVURU KOŞULLARI

Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlara başvuru şartları aynı kadro için bile olsa farklı belediyeler için değişkenlik göstermekte.

İlanlara başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ilk şart.

Bunun yanında kamu haklarından mahrum olmamak, Belediyeler tarafından yayımlanan ilanlarda yer alan pozisyonlar için belirlenen eğitim şartını sağlamak, varsa deneyim, sertifika ve belge şartlarını sağlamak, görevini düzenli yapmaya engel teşkil edecek sağlık sorunu bulunmamak, kurum tarafından belirlenen yaş aralığında bulunmak diğer önemli şartlar.

Bu şartlara ek olarak adayların ayrıca işe alım sürecinde yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumlu olması isteniyor.

BAŞVURU SÜRECİNE DİKKAT

Belediye personel alım ilanlarında dikkat edilecek en önemli husus ise ilanlarda başvuru süreci. Çünkü belediye başkanlıkları adaylara en çok bir kaç gün başvuru hakkı tanıyor. Bunun yanında bazı belediyeler sadece 8 saatlik bir başvuru süreci ile alımları tamamlıyor.

BAŞVURULAR NEREYE NASIL YAPILACAK?

Yayımlanan belediye personeli alım ilanları neredeyse tamamına yakınına başvurular şahsen yapılacak. Belediyeler tarafından ayrı ayrı belirlenen başvuru evraklarını toplayan adaylar başvurularını kurumlara giderek evrak teslim etmek suretiyle bizzat yapacaklar.

Belediye Personel alım ilanlarını görüntülemek için TIKLAYIN


Yorumlar