Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları ne Zaman Açıklanacak?

20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 

Abone ol
Abone ol 07 Şubat 2019 19:03

Yüz binlerce adayın tercih yaptığı öğretmen alımı için tercihler, 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında alındı. 

Şimdi sıra sonuçlarda. MEB'den gelecek müjdeli haberi bekleyen öğretmen adaylarının atama sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı kesinleştirildi. 

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28 Ocak- 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen 20 bin sözleşmeli öğretmen tercihlerinin atama sonuçları 8 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Atamalar, Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirilecek.

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda yapılacak.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

MAZERETE BAĞLI ATAMALAR

Açıklanan takvimde 2019 yılı öğretmenlerin mazerete bağlı, il içi ve iller arası yer değiştirme işlemlerine ilişkin süreç de yer aldı.

Buna göre, öğretmenlerin Ocak dönemi mazerete bağlı atamaları 18 Ocak'ta; Ağustos dönemi mazerete bağlı atamalar ise 29 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME NE ZAMAN?

Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemlerine ilişkin olarak; başvurular 21-24 Mayıs tarihleri arasında, atamalar 29 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME

Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri için başvurular 10-14 Haziran tarihleri arasında, atamalar ise 18 Haziran 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.


Yorumlar