Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

10 Bin 257 Bekçi Adayı Eğitim Göreceği Yer Belli Oldu

Alım süreçlerini başarılı bir şekilde geçen bekçi adayları eğitim alacakları yerler Polis Akademisi Başkanlığı tarafından duyuruldu. 

Abone ol
Abone ol 06 Ocak 2019 14:11

10 Bin 257 bekçi adayının nerelerde eğitim göreceği belli oldu. Toplamda 12 farklı yerde bekçi adaylarına eğitim verilecek

Bu yerler ise şöyle sıralandı: Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bursa, Çankırı, Elmadağ, Erzincan, Karabük, Mersin, Merzifon, Niğde ve Rize Polis Meslek Eğitim Merkezleri

Bekçi adayları 14 Ocak ile 22 Şubat 2019 tarihleri arasında eğitim alacak. Hangi bekçi adayının nerede eğitim alacağı ile ilgili duyuru ise Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayınlanacak. 

Böylelikle adaylar ilgili eğitim merkezine giderek eğitimlerini alacaklardır. Eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar ise sonradan görev bölgelerine gönderilecek. 

Hırsızlık Vakaları Azaldı

Bekçilerin göreve başlamasıyla birlikte hırsızlık vakalarında ciddi oranda bir azalma meydana geldi. Gece gündüz görev yapan bekçiler aldıkları eğitim sayesinde hırsızların ve diğer suçluların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. 

Bekçi adayları 5 hafta sürecek olan eğitimlerini yatılı olarak alacaklar. Sıkı bir eğitim sürecine dahil olacak adaylara eğitimler emniyet personelleri tarafından verilecek. 

Böylelikle olaylara müdahalenin nasıl gerçekleştirileceği teker teker öğretilecek. Bunun yanı sıra hukuki birtakım bilgilendirmeler de yapılacak. Bu sayede haklarının neler olduğu sınırlarının neler olduğu gibi konular detaylı bir şekilde bekçilere öğretilecek.


Yorumlar