Anasayfa /  Yaşam

Memur ve Emekliye zam, Taşerona kadro son durumu!

Referandum sonrası tüm gözler hükümetin yapacağı düzenlemelere çevrildi. taşeron işçilere kadro ve kıdem tazminatı düzenlemelerinin kısa süre içerisinde bitirilmesi bekleniyor. Memur ve emeklilerin maaş zamları da Ağustos ayında belirlenecek. Kaynak: Memur ve Emekliye Zam, Taşerona Kadro Bekleniyor

Abone ol
Abone ol 04 Mayıs 2017 11:06

Referandum sonrası tüm gözler hükümetin yapacağı düzenlemelere çevrildi. Özellikle taşeron işçilere kadro çalışmasının tamamlanarak 800 bin civarındaki taşeronun biran önce kadroya alınması bekleniyor.

Kamuda çalışan yaklaşık 200 bin işçinin toplu sözleşme görüşmeleri başladı. 3 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisinin toplu sözleşmesi de 2017 yılında yapılacak.Ağustos ayında yapılacak olan 4. dönem toplu sözleşmelisi ile 5 milyon memur ve emeklinin 2018 ve 2019 yıllarında alacakları maaş zammı ve sosyal hakları belirlenecek.

Geçen hafta başlayan 200 bin kamu işçisini kapsayan toplu sözleşme görüşmelerine Türk-İş yüzde 18 maaş zammı ve seyyanen iyileştirme teklifi ile masaya oturdu.Ayrıca, Temmuz ayında memur ve emeklilere enflasyon zammı verilecek. Memur emeklileri yüzde 4 artı enflasyon farkı (yüzde 3'ün üzerindeki oran) alırken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacaklar.

2017 yılında kamu çalışanı reformunun da tamamlanarak kamudaki kadro karmaşasının bitirilmesi bekleniyor. Kamuda 4/A, 4/B, 4/C ve 4/D statülerinde çalışanların kamu çalışanı adı altında toplanacağı açıklanmıştı. Kıdem tazminatı çalışmasının da kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor.  Kaynak: Memur ve Emekliye Zam, Taşerona Kadro Bekleniyor 


Etiketler Emekliye
Yorumlar