Anasayfa /  Foto Galeri

Mehmet Ceyhan'dan çocuklar için şok açıklama: Ölümcül !

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kovid-19 pandemisinde yetişkinler kadar olmasa bile çocukların da hastalığı ağır geçirebildiğini ve yaşamını yitirebildiğini bildirdi.

Mehmet Ceyhan'dan çocuklar için şok açıklama: Ölümcül ! - Sayfa 1

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün çocuklardaki etkisi ve okulların açılmasıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.  

Mehmet Ceyhan'dan çocuklar için şok açıklama: Ölümcül ! - Sayfa 2

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kovid-19 pandemisinde yetişkinler kadar olmasa bile çocukların da hastalığı ağır geçirebildiğini ve yaşamını yitirebildiğini bildirdi. Ankara'da yapılan bir bilimsel araştırmaya dikkati çeken Ceyhan, "220 çocuğun 6'sının uzun süre yoğun bakımda tedavi gördüğü, 2'sinin de hayatını kaybettiği belirlendi." dedi.

Mehmet Ceyhan'dan çocuklar için şok açıklama: Ölümcül ! - Sayfa 3

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı da olan Ceyhan, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 65 yaş üstündekilerin ve kronik hastalığı olanların hastalığı daha ağır geçirdiğini ve hayati risklerinin diğer bireylere oranla daha yüksek olduğunu hatırlattı.

Mehmet Ceyhan'dan çocuklar için şok açıklama: Ölümcül ! - Sayfa 4

Çocuklarda kanser, diyabet, böbrek, akciğer, karaciğer, kalp gibi kronik hastalığı olanların da risk altında olduğunun altını çizen Ceyhan, "Salgının başlangıç döneminde yapılan çalışmalar yanıltıcı oldu. Çünkü çocukların bulaştırmadığı ya da daha az bulaştırdığı ifade edildi. Halbuki dünyada kısıtlamaların olduğu ortamda çocuklar zaten dışarı çıkamadıkları için bulaştırma şansı yoktu. Ne zaman ki kreş ve anaokulları açıldı, durumun öyle olmadığı anlaşıldı. Çocuklar da virüsü en az yetişkinler kadar bulaştırabiliyor. Oran olarak yetişkinler kadar olmasa bile çocuklar da ağır hastalık geçirebiliyor ve ölebiliyorlar." diye konuştu.