Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Meclisin 'ilkleri' Cevizoğlu AK Parti, Sarıgül CHP listesinden TBMM'de

28’inci dönem milletvekili genel seçimlerinde tablo şekillenmeye başladı. Bu seçimde birçok isim ilk kez Meclis’te görev alacak.

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2023 14:47

AK Parti’de Osman Gökçek, Kurtcan Çelebi, Yücel Arzen Hacıoğulları, Halime Kökçe, Sevan Sıvacıoğlu, Hulki Cevizoğlu, Şebnem Bursalı, Eyüp Kadir İnan, Bahadır Yenişehirlioğlu ilk kez vekil olurken, MHP Muğla milletvekili adayı oyuncu Özlem Balcı vekil olamadı. 

CHP, 43 yıl sonra rize'den milletvekili çıkardI

Seçim, bazı sürprizleri de beraberinde getirdi. CHP, 43 yıl aradan sonra kesin olmayan sonuçlara göre, Rize'den milletvekili çıkardı. Yüzde 21,4 oy alan inşaat mühendisi Tahsin Ocaklı, meclise gidecek. 

Bir sürpriz de Erzincan'da yaşandı. 2015'ten bu yana kentten milletvekili çıkaramayan CHP, bu kez bir milletvekili meclise gönderecek. CHP listelerinden aday olan Mustafa Sarıgül, yüzde 36,2 oy aldı. Kentte bir milletvekili de AK Parti çıkardı.

Müezzin yıldırım seçilemedi

Gezi Parkı gösterileri sırasında, göstericilerin “Camide bira içtiği” iddiası üzerine “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyen Bezmialem Valide Sultan Camisi’nin o dönemdeki müezzini CHP’den milletvekili adayı olan Fuat Yıldırım ve Senarist Onur Aydın seçilemedi.

Baş seçildi, Kadıgil seçilemedi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş milletvekili seçilirken, TİP milletvekili Sera Kadıgil seçilemedi.

 

 

 

 

 

Yorumlar