Anasayfa /  Foto Galeri

MEB'den önemli karne açıklaması! Karne notları nasıl verilecek 2021?

İlkokul, ortaokul ve lise karne notları nasıl hesaplanacak? Birinci dönemin bitmesine sayılı günler kala öğrenciler karne notlarını merak ediyordu. MEB'den o önemli açıklama geldi. İŞte tüm ayrıntılar...

MEB'den önemli karne açıklaması! Karne notları nasıl verilecek 2021? - Sayfa 1

MEB son dakika haberiyle duyurdu. İlkokul, ortaokul karne notları nasıl belirlenecek? Sınavlar geçersiz mi sayılacak? Dönemin başında yüz yüze yapılan sınavların akıbeti belli oldu. Karne notuna sınavlar dahil edilmeyecek. Ancak sınav notlarının karneye dahil edilmesini isteyenler okul müdürlüklerine başvurabilecek. İşte, karne notu ve sınavlara dair detaylar...

MEB'den önemli karne açıklaması! Karne notları nasıl verilecek 2021? - Sayfa 2

KARNE NOTLARI NEYE GÖRE, NASIL VERİLECEK? 
Milli Eğitim Bakanlığı 25 Aralık 2020'deki düzenlemeyle ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavların ise geçerli olacağını duyurmuştu. Uygulamada birlik sağlamak amacıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği belirtildi. Öte yandan isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurarak yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine eklenmesini talep edebilecekler.

MEB'den önemli karne açıklaması! Karne notları nasıl verilecek 2021? - Sayfa 3

Veliler yapılan sınavların karneye dahil edilmesini isteyebilecek

İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

MEB'den önemli karne açıklaması! Karne notları nasıl verilecek 2021? - Sayfa 4

Karneler elektronik ortamda yayımlanacak

Öte yandan, salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime açılacağı da belirtildi.